WITAJ ! www.eRadia.net - Forum radiowe.       


Poprzedni temat «» Następny temat
Skrypt Autopilota
Autor Wiadomość
fraszczu

 
Dołączył: 14 Gru 2013
Posty: 6
Wysłany: Sob 14 Gru, 2013   Skrypt Autopilota

Witam otoz mam pewien problem ze skryptem

Kod:
<?php

// KONFIGURACJA AUTOPILOTA
  $apname="sc_trans";            //nazwa aplikacji autopilota
  $sciezka="/home/hosting/shoutcast/pilot/";         //Sciezka do autopilota. Nie zapomnij o konczanczym slashu.
  $konfig="sc_trans_basic.conf";             //nazwa pliku konfiguracyjnego


echo '<html>
<head>
  <title>Odpalacz autopilota i serwera shoutcasta - www.eradia.pl</title>
</head>
<body>

<center>
<a href="?co=wlacza">WLACZ apilota</a> <|> <a href="?co=wylacza">WYLACZ apilota</a><br>
<br><br><br>
<a href="http://eradia.pl" target="_blank">www.eRadia.pl - Porady i skrypty dla radia internetowego.</a>
</center>';


if ($_GET[co]=='wylacza')
{
    system('kill -9 $(ps auxwww | grep -v grep |grep '.$konfig.'  | grep '.$apname.' | awk \'{print $2}\')');
}
else if ($_GET[co]=='wlacza')
{
    $adres=$sciezka.$apname.' '.$sciezka.$konfig.' &';
    system($adres);
}

echo '</body>
</html>';

?>


Otoz autopilocik uruchamia sie normalnie, muza leci, ale sluchajac naprzyklad przez Winampa widze ze jest problem. Muzyka zaczyna leciec za chwile wyskakuje napis buforowanie, biore stop, za chwile play ( w winampie ) znow leci ale za chwile w tym samym miejscu znow buforowanie, tak jakby skrypt sie zapetlal i wciaz puszczal co chwile kawalek od nowa. Ktos wie w czym moze byc problem ??

Zreszta to samo dzieje sie z prostym skryptem

Kod:
 
<?php
 shell_exec("/home/hosting/shoutcast/pilot/sc_trans  /home/hosting/shoutcast/pilot/sc_trans_basic.conf ");


 ?>
Ostatnio zmieniony przez fraszczu Sob 14 Gru, 2013, w całości zmieniany 3 razy  
 
 
phpowiec

 
Dołączył: 11 Paź 2013
Posty: 4
Wysłany: Sob 14 Gru, 2013   

przepustowość łącza maszyny na której stoi tu jest problem lub problem tkwi w twoim połączeniu internetowym po prostu nie nadąża buforować sprawdź czy w czasie słuchania swojego pilota nic w trakcie się nie ściąga na twoim komputerze lub czy nie jest uruchomiony jeszcze jakiś program który zużywa twoje łącze internetowe
 
 
fraszczu

 
Dołączył: 14 Gru 2013
Posty: 6
Wysłany: Sob 14 Gru, 2013   

Mysle ze tu niema nic wspolnego z laczem, uruchamiajac autopilota z konsoli SSH wszystko chodzi plynnie i ladnie , mysle ze to chyba nie to ale dzieki za checi :)
Moze ktos ma jakis inny pomysl........Mozliwe ze problem jest w samym skrypcie i wystarczy jakis maly niuans .....
Ostatnio zmieniony przez fraszczu Sob 14 Gru, 2013, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
phpowiec

 
Dołączył: 11 Paź 2013
Posty: 4
Wysłany: Sob 14 Gru, 2013   

sprawdzałeś logi czy coś zapisuje autopilot ??
uruchamiając pilota w konsoli SSH
jaką wpisujesz komendę ??
Ostatnio zmieniony przez phpowiec Sob 14 Gru, 2013, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
fraszczu

 
Dołączył: 14 Gru 2013
Posty: 6
Wysłany: Sob 14 Gru, 2013   

OK poradzilem sobie, dzieki logom wlasnie, problem byl w odnalezieniu playlists dlatego przerywal, juz chodzi, dzieki.......
Ostatnio zmieniony przez fraszczu Sob 14 Gru, 2013, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


Copyright © 2007 - 2016 eRadia.net - wszelkie prawa zastrzeżone
Hosting plików Elektryk poznań
stat4u