WITAJ ! www.eRadia.net - Forum radiowe.       


Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Maniek
Pon 03 Sty, 2011
Virtual dj odsłuch
Autor Wiadomość
tomdline
.::FTB Dj's Team::.


 
Pomógł: 9 razy
Dołączył: 28 Kwi 2009
Posty: 119
Skąd: Węgorzewo
Wysłany: Sob 22 Sie, 2009   Virtual dj odsłuch

1. Ustawiamy swoją karte dźwiękową na 6 głośników



2. Potrzebujemy dwie wtyczki

- Głośnik przedni
- Głośnik tylni



3. Podpinamy odpowiednio do wtyczek

- głośnik przedni --> głośniki
- głośnik tylni --> słuchawki

4. Włączamy Virtual Dj i wchodzimy w config

I ustawiamy tak jak na obrazku niżej


Klikamy ok i gotowe

Odsłuch deków przełączamy klawiszem TAB




Mysle ze sie przyda
Ostatnio zmieniony przez Maniek Pon 03 Sty, 2011, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Fire
aka. TEDPT


 
Pomógł: 10 razy
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 487
Skąd: Radomsko
Wysłany: Nie 23 Sie, 2009   
   Moje Radio: www.RadioTP.pl


Przyklejam, moze sie przydac ;)
_________________
Pomogłem ? ;> Kliknij "POMÓGŁ" ;)

RadioTP - www.RadioTP.pl - its Time to Play!
 
 
 
popmix
[Usunięty]

Wysłany: Pon 29 Mar, 2010   

VoiceSwitch 1,4

VoiceSwitch to mała aplikacja przeznaczona dla moderatorów radio internetowe. VoiceSwitch mała Aplikacja przeznaczona do moderatorów DLA internetowe radio. Ma takie same kontrole jak mikser głośności rozpowszechnione shoutcast i pomaga cross-fade mikrofon i muzyka podczas spowolnienia. Ma takie same kontrole JAK mikser głośności rozpowszechnione shoutcast i pomaga cross-fade Mikrofon i muzyka spowolnienia podczas. Jeśli masz kilka kart dźwiękowych zainstalowanych możesz wybrać, które karty dźwiękowej, którego chcesz używać. Jeśli masz kilka kart dźwiękowych zainstalowanych możesz wybrać, ktoré dźwiękowej Karty, którego chcesz używać.
NIE POTRZEBNY SHOUTCAST :) z archiwum :)
pobierz
  
 
 
Maite Radar
Radioparty.pl


 
Pomógł: 8 razy
Dołączył: 29 Cze 2009
Posty: 99
Skąd: B-stok
Wysłany: Nie 25 Lip, 2010   

Eh, ja chyba mam złą kartę graficzną, bo jak gralem z vdj 5, to odsłuch sobie zrobiłem sam, a teraz niestety nie działa, postępowałem jak trzeba.

Ale to dlatego, że po prostu nie mam czegoś takiego jak sound setup - za stara wersja. Wie ktoś jak to zrobić?
 
 
 
tomdline
.::FTB Dj's Team::.


 
Pomógł: 9 razy
Dołączył: 28 Kwi 2009
Posty: 119
Skąd: Węgorzewo
Wysłany: Nie 25 Lip, 2010   

to jest na karte realtek
_________________
Pomogłem Ci? Daj pomógł !

www.radioftb.net k.house
 
 
 
yaboll
N00b no. 1


 
Pomógł: 11 razy
Dołączył: 19 Lis 2009
Posty: 229
Skąd: Chorzów
Wysłany: Nie 25 Lip, 2010   
   Moje Radio: www.nasza-stacja.pl


A co jeśli ja mam 6 głośników ? To mam ustawić na 8 ?
_________________
Czy jeżeli wonsz boa zje pajonka, to ten pajonk ukonsi wonsza od wnentsza ?
  
 
 
 
Admin
Administrator
Tomasz


 
Pomógł: 20 razy
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 540
Skąd: Poznań
Wysłany: Nie 25 Lip, 2010   

Matis napisał/a:
Eh, ja chyba mam złą kartę graficzną


:shock:

yaboll napisał/a:
A co jeśli ja mam 6 głośników ? To mam ustawić na 8 ?


Musisz z jednego zestawu zrezygnować lub jeżeli masz kartę dźwiękową 7.1 zmienić na więcej głośników.
 
 
 
popmix

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 04 Maj 2010
Posty: 164
Wysłany: Nie 19 Wrz, 2010   

ElectroVoice napisał/a:
to jest na karte realtek


oczywiście że na REALTEK i inne karty odsłuch masz na słuchawkach.

[ Dodano: Nie 19 Wrz, 2010 ]
_________________
Beta tester
 
 
rafcio0817


 
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 13 Wrz 2009
Posty: 126
Skąd: WRI
Wysłany: Pon 20 Wrz, 2010   
   Moje Radio: w budowie


A jeśli ktoś niema takiej karty dźwiękowej np ja na laptopie mam tylko 2CH więc?
 
 
 
WhiteAngel
WhiteAngel


 
Pomógł: 13 razy
Dołączył: 29 Sie 2009
Posty: 139
Skąd: Piła woj. WLKP
Wysłany: Pon 20 Wrz, 2010   
   Moje Radio: brak


Więc temat Cię nie dotyczy. ;) Proponuję zakupić drugą kartę dźwiękową, zewnętrzną. Koszt Super karty o ile się nie mylę Creativa to 180zł

edit:

Oto Ona: http://allegro.pl/zewnetr...12.html#gallery
_________________

Pamiętaj nie działam charytatywnie.
GaduGadu: 23677329
email: eminiu87@wp.pl
  
 
 
 
rafcio0817


 
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 13 Wrz 2009
Posty: 126
Skąd: WRI
Wysłany: Pon 20 Wrz, 2010   
   Moje Radio: w budowie


Niema tańszych??
 
 
 
tomdline
.::FTB Dj's Team::.


 
Pomógł: 9 razy
Dołączył: 28 Kwi 2009
Posty: 119
Skąd: Węgorzewo
Wysłany: Pon 20 Wrz, 2010   

są za 40 - 50zl. ale nie mają profesjonalnego dzwięku a tu masz full wypas karta
_________________
Pomogłem Ci? Daj pomógł !

www.radioftb.net k.house
 
 
 
popmix

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 04 Maj 2010
Posty: 164
Wysłany: Sob 08 Sty, 2011   

rafcio0817 napisał/a:
A jeśli ktoś niema takiej karty dźwiękowej np ja na laptopie mam tylko 2CH więc?


chmm no fajnie , może sie zastanowisz , jeżeli chcesz grać w radio to musi być dobry komp,

bo za niedługo wszyscy bedą chcieli z komórki nadawać audycję,komórka jako telefon aby ktoś nie mylił z składem podrecznym w gospodarstwie domowym :mrgreen:

laptop do odsłuchu muzyki wystarcza :mrgreen:
_________________
Beta tester
  
 
 
FazZi


 
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 01 Lut 2010
Posty: 69
Skąd: TSA/RT
Wysłany: Pią 08 Kwi, 2011   

a co w przypadku kiedy ktoś chce grać z zewnętrznego źródła, które wprowadza do kompa, i posiada 2CH można nadawać wtedy? na radio w necie :P
Ostatnio zmieniony przez Maniek Pią 08 Kwi, 2011, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Pabllo

 
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Gru 2010
Posty: 161
Wysłany: Pią 08 Kwi, 2011   
   Moje Radio: http://www.RadioAZ..pl


Jesli chodzi Ci o granie z konsoli to konsole podpinasz pod kompa i grasz z konsoli a przez vdj lub shoutcast sie tylko łaczysz.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


Copyright © 2007 - 2016 eRadia.net - wszelkie prawa zastrzeżone
Hosting plików Elektryk poznań
stat4u